Minister Kamp in Buitenhof

De taxichauffeurs die boos zijn over de concurrentie van online-taxidienst Uber, moeten van minister Kamp zelf de kwaliteit van hun dienstverlening verbeteren. De bewindsman van Economische Zaken zei in het tv-programma Buitenhof nieuwe innovatieve vormen van dienstverlening zoals Uber en de online hoteldienst Airbnb toe te juichen. 

"De consument profiteert van een groter aanbod en hogere kwaliteit", aldus Kamp. Kamp maakte nadrukkelijk onderscheid tussen Uber, dat werkt zonder tussenkomst van een taxicentrale, en de verboden dienst UberPOP, waarbij 'gewone' burgers taxidiensten aanbieden.

Waardering

Kamp had geen goed woord over voor de taxichauffeurs die bezwaar maken tegen het concurrerende Uber. "Laten ze er maar voor zorgen dat ze diensten leveren die door de mensen gewaardeerd worden", zei de minister. Hij vindt dat nieuwe ontwikkelingen in de branche de chauffeurs juist kansen bieden.

Kamp wil met nieuwe wetgeving ruimte bieden aan innoverende ondernemers. In plaats van de conserverende regelgeving van nu, waarin de bestaande situatie wordt beschermd, moet er volgens de minister meer ruimte en vrijheid gecreëerd worden. 

STER reclame