Go Ahead zet Foeke Booy op straat

Foeke Booy Pro Shots

Go Ahead Eagles heeft trainer Foeke Booy ontslagen. De club zet de trainer aan de kant "omdat het draagvlak in brede lagen van de club op dit moment onvoldoende is". 

Voorlopig neemt assistent-trainer Dennis Demmers de honneurs waar. Alfons Groenendijk, onlangs ontslagen als technisch directeur van het Roemeense Universitatea Cluj, wordt genoemd als opvolger.

Booy had enkele weken geleden aangegeven zijn aflopende contract niet te verlengen.

Na de winterstop wist de ploeg maar twee keer te winnen en speelde het één keer gelijk. In elf duels wist de ploeg maar vier keer te scoren.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schreuder: Groenendijk eventuele opvolger Booy

Aangesteld na promotie

Booy werd in de zomer van 2013 aangesteld bij de Deventer club, die net daarvoor was gepromoveerd. Het eerste seizoen verliep redelijk naar wens en Go Ahead eindigde op de dertiende plaats. Dit seizoen ging het een stuk minder en na de nederlaag tegen Vitesse van zaterdagavond komt de nacompetitie gevaarlijk dichtbij.

Booy zelf wilde zaterdag nog niet de handdoek in de ring gooien. "Ik blijf vechten voor Go Ahead Eagles", zei hij strijdlustig.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Booy: ik blijf vechten voor Go Ahead Eagles

STER Reclame