FIFA-voorzitter Sepp Blatter wil de geloofwaardigheid van de wereldvoetbalbond verhogen AFP

Wereldvoetbalbond FIFA is invloedrijker dan welke religie of welk land dan ook. Dat zegt FIFA-voorzitter Sepp Blatter in een interview met de Zwitserse krant Sonntags-Zeitung.

"De FIFA heeft door de positieve emoties die het voetbal losmaakt meer invloed dan welk land op aarde of welke godsdienst dan ook", zegt de 79-jarige Zwitser. "We bewegen de massa en we willen dit gebruiken om meer vrede, gerechtigheid en gezondheid in de wereld te creëren."

Vrouwen

Blatter heeft zich herkiesbaar gesteld voor nog een termijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond. De verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap worden op 29 mei gehouden tijdens het FIFA-congres in het Zwitserse Zürich. Blatter is al sinds 1998 aan de macht en gaat op voor een vijfde termijn. Hij heeft concurrentie van Michael van Praag, Luís Figo en prins Ali bin Al-Hussein.

Ik geloof in God en ik geloof in mezelf.

Sepp Blatter

Als de Zwitser wordt herkozen wil hij er alles aan doen om de geloofwaardigheid van de FIFA te verhogen. Hij wil zich ook inzetten voor het vrouwenvoetbal. "Het WK van de vrouwen moet dezelfde uitstraling krijgen als het WK van de mannen", zegt hij. "De toekomst van het voetbal is vrouwelijk."

Geloof

De voorzitter heeft veel vertrouwen in de komende verkiezing. "Mijn vader zei ook altijd: uitrusten kun je op het kerkhof. Ik haal mijn energie uit mijn geloof. Ik geloof in God en ik geloof in mezelf. Dat is de reden waarom ik mijn taken kan vervullen, ongeacht mijn leeftijd."

STER reclame