AZ wint in extremis, 2-1 in de blessuretijd
    Markus Henriksen heeft gescoord, AZ wint in blessuretijd
    Cambur-trainer Henk de Jong geeft aanwijzingen
    Bartholomew Ogbeche viert zijn treffer
    2-1 in blessuretijd, de Cambuur-spelers balen

Dankzij een doelpunt in blessuretijd van Markus Henriksen heeft AZ thuis met 2-1 gewonnen van Cambuur, dat nu vijf uitduels op rij heeft verloren.

AZ opende iets sterker en kwam verdiend op voorsprong, al was de manier waarop omstreden. Na een mooi passje van Simon Poulsen ging Nemanja Gudelj richting strafschopgebied. Wouter Doste bracht hem ten val, volgens Cambuur net erbuiten, volgens scheidsrechter Kamphuis net erbinnen. Gudelj schoot de penalty langs de vingers van doelman Leonard Nienhuis tegen het net.

Klinsmann op de tribune

Daarna voerden de Alkmaarders de druk op. Het leverde dreiging op, maar niet veel kansen, al was Mattias Johansson dicht bij de 2-0. Hij zette zelf met een mooie actie een aanval op over rechts, kreeg assistentie van Steven Berghuis en stelde met een puntertje Nienhuis op de proef.

Die andere Johansson van AZ, Aron, was onzichtbaar in de spits en dat terwijl de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann voor hem op de tribune zat.

Blessuretijd

AZ was na rust sterker, legde een paar mooie aanvallen op de mat, maar kansen kwamen er over en weer. AZ-doelman Esteban redde fraai op een inzet van Ogbeche, aan de andere kant was de ingevallen Harm Zeinstra alert bij een schot van een andere invaller, Dabney dos Santos.

Cambuur bleef geloven in een goed resultaat en dat werd beloond: na getreuzel in de AZ-defensie belandde de bal bij Ogbeche, die beheerst de 1-1 binnen schoot. Even waren de Friezen de baas en Mikhail Rosheuvel zette de bezoekers bijna op voorsprong. Esteban tikte zijn inzet nog net uit de hoek.

AZ was snel weer bij de les. De aanval werd gezocht, vooralsnog zonder Cambuur in problemen kwam. Die problemen kwamen er wel in de slotfase. AZ voerde de druk steeds verder op. Guus Hupperts raakte de buitenkant van de paal, even later schoot Berghuis van dichtbij gehaast naast. De beloning voor de Alkmaarders kwam er in de 91ste minuut toch. Poulsen bezorgde de bal na een mooie actie op links bij Henriksen, die Zeinstra kansloos liet.