Samuel Armenteros omhelst Ben Sahar

Twee goals Sahar bezorgen Willem II de winst

Willem II heeft tegen FC Dordrecht zijn zevende thuiszege van het seizoen geboekt: 2-1. De machteloze Dordtenaren leden hun negentiende nederlaag in 27 wedstrijden.

In de eerste twintig minuten waren drie kansen niet besteed aan de Tilburgse aanvaller Ben Sahar: hij schoot in het zijnet en stuitte twee keer op doelman Filip Kurto. Zes minuten voor rust scoorde de Israëliër alsnog; bij een Dordtse aanval verspeelde Matthew Steenvoorden de bal, Ali Messaoud stuurde Sahar diep en die schoof de bal koel langs Kurto.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Dordrecht nog bijna op gelijke hoogte. Willem II-doelman Kostas Lamprou tastte mis bij een hoge voorzet, waarna Fernando Lewis bijna voor 1-1 zorgde. En luttele seconden later stond Giovanni Korte opeens oog in oog met Lamprou; de Griek redde en keerde ook de rebound van Sean Klaiber.

Sahar verdubbelt voorsprong

Na een uur werd het 2-0. Samuel Armenteros nam een pass van Mitchell Dijks goed aan, zag zijn schot gekeerd door Kurto, waarna Sahar er als de kippen bij was om de rebound te benutten.

Een kwartiertje later leek Armenteros op weg naar de 3-0, maar de Zweed schoot de bal tegen Kurto aan. De aanvaller, die er in het begin van het seizoen lustig op los scoorde, heeft sinds zijn twee treffers in de uitwedstrijd tegen Dordrecht (28 november) nog maar één keer het net gevonden.

In de slotfase kregen ook Dijks en Robbie Haemhouts nog kansen om de score op te voeren, maar ook bij hun doelpogingen toonde Kurto zijn uitstekende reflexen. Daarnaast liet hij zien over een prima trap te beschikken. In de 89ste minuut verkeek de Tilburgse defensie (inclusief Lamprou) zich op zijn uittrap; die stuitte voor de voeten van Anthony Biekman, die op de valreep nog voor 2-1 zorgde.