NOS Voetbal

Booy: ik loop niet weg, dat vind ik laf

Booy: ik blijf vechten voor Go Ahead Eagles

De druk op Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy neemt toe na de vijfde nederlaag op rij. Zaterdagavond ging de ploeg uit Deventer kansloos onderuit tegen Vitesse (0-2) en na afloop was het onrustig rond het stadion. Een aantal supporters eiste het vertrek van Booy.

Maar de oud-trainer van onder meer FC Utrecht trekt zich daar vooralsnog niets van aan. Booy beseft wel dat de druk toeneemt nu Go Ahead Eagles op de voorlaatste plaats in de eredivisie staat.

"Die druk is er altijd. Die is er niet nu ineens. Je wil volgend jaar weer in de eredivisie spelen, maar het wordt nu erg spannend. De fans maken zich zorgen, dat snap ik wel. En als er iemand verantwoordelijk is, dan ben ik dat. Ik vind dit ook niet leuk, maar we zitten wel in deze situatie. Ik loop er niet voor weg. Dat vind ik laf. Ik werk hard en ik zal er alles aan doen om deze mooie club in de eredivisie te houden."

De organisatie staat wel, maar de druk wordt zo hoog, het vertrouwen neemt snel af.

Foeke Booy

Vier doelpunten

Go Ahead wist pas vier doelpunten te maken in elf wedstrijden na de winterstop. Een paar weken geleden stond de formatie van Booy nog op de veilige vijftiende plaats, maar Heracles Almelo en NAC Breda pakken wel punten en zijn Go Ahead gepasseerd op de ranglijst. De Eagles moeten daarnaast ook oppassen dat FC Dordrecht niet dichterbij komt. Het verschil met de hekkensluiter is nu acht punten.

Booy: "Als je wilt winnen, zul je moeten scoren. We moeten op zoek naar goals. We hebben daar na de winterstop ontzettend veel moeite mee. De organisatie staat wel, maar de druk wordt zo hoog, het vertrouwen neemt snel af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl