Zakaria Labyad wordt bedolven onder feestvierende Vitesse-spelers

Vitesse wint simpel bij Go Ahead

Vitesse heeft zijn goede reeks voortgezet met een verdiende 2-0 uitzege op Go Ahead Eagles, in een weinig opwindende wedstrijd.

De Deventenaren doen er verstandig aan om nog eens op hoekschoppen te oefenen. Twee mislukte corners leidden een counter in van de bezoekers, uit de eerste schoot Zakaria Labyad de openingstreffer binnen. Bij de tweede had Denys Olijnyk de 2-0 op de schoen, maar bracht doelman Mickey van der Hart knap redding.

Vitesse hield na de vroege 1-0 het betere van het spel, zorgde regelmatig voor dreiging, maar toonde zich in en rond de vijandelijke zestien slordig. Wat de Eagles daar tegenover stelden, was bleekjes, op een volley na van Marnix Kolder, die goed werd verwerkt door Eloy Room. Pas richting de rust kwam er wat meer lef in het Deventer spel. Tot grote kansen leidde dat niet.

Mickey van der Hart is kansloos bij de 1-0
    Zakaria Labyad
    Een rookbom belemmerde in de eerste helft even al het zicht

Fout Van der Hart

Go Ahead probeerde na rust tevergeefs Vitesse onder druk te houden. Het gaf daarmee achterin ruimte weg, waarvan de bezoekers pas wisten te profiteren toen Van der Hart in de fout ging. Met de harde wind in de rug leverde Marko Vejinovic een schot af, dat met een stuit over de vuisten van de keeper het doel in vloog.

De thuisploeg leek er niet meer in te geloven. Vitesse hield het initiatief, maar omdat ook de Arnhemmers verre van groots speelden, viel er verder weinig meer te genieten. Voor Go Ahead worden de zorgen er bepaald niet minder op. Met de vijfde nederlaag op rij is de nacompetitie weer een stap dichterbij gekomen.