NOS Schaatsen

Hernia of niet, De Jong gaat nog een jaar door

Hernia of niet, De Jong gaat nog een jaar door

Daar was hij weer. Bob de Jong. Bij de wereldbekerfinale in Erfurt reed de 38-jarige routinier voor het eerst in 49 dagen weer een internationale wedstrijd. En hij weet niet van ophouden. De Jong gaat namelijk door met schaatsen, zeker nog een jaar.

Ondanks problemen aan zijn rug weigert De Jong aan stoppen te denken. "Ik heb niet de intentie om nu te stoppen. Het einde van m'n carrière nadert wel, maar ik ga nog door. Ik voel me heel goed."

"En ik heb een goed voorseizoen gehad. En het doet me goed dat ik word verslagen door talentvolle jongens. Het is nog veel te mooi. Als ik zou stoppen, had ik dat wel aangekondigd."

Dit heeft niets te maken met ouderdom. Dit heeft meer te maken met een onoplettendheid in de training.

Bob de Jong over zijn rugproblemen

Beginnende hernia

De 5.000 meter in Erfurt verliep op het oog teleurstellend, want met de zesde tijd zakte De Jong in het klassement van één naar drie. Maar De Jong is blij, omdat hij net is hersteld van problemen aan zijn rug.

"Ik heb met mijn rug zitten knoeien. Ik kon vorige week niet eens drie minuten rijden. En dat is lastig als je zes minuten moet rijden. Ik ben waanzinnig blij met 6.23,59", begint De Jong.

Op de vraag of het klopt dat hij bijna een hernia had, antwoordt hij: "Klopt. Het was een beginsel van de verschijnselen van een hernia. Ik was er heel vroeg bij en ik ben meteen goed behandeld. Vanaf maandag reed ik weer rondjes. Vandaag heb ik met een pijnstiller gereden en morgen afwachten hoe het voelt."

De Jong ontkent dat de problemen met zijn rug te maken hebben met zijn leeftijd. "Dit heeft niets te maken met ouderdom. Dit heeft meer te maken met een onoplettendheid in de training."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl