OFI Kreta, de club van voorzitter Nikos Machlas, is verwijderd uit de Griekse Super League. Eerder dit seizoen was Machlas eregast bij het Champions League-duel tussen APOEL Nicosia en Ajax. ANP

Voetbalclub OFI Kreta is gedwongen om zich terug te trekken uit de Griekse competitie wegens financiële wantoestanden. Voorzitter Nikos Machlas reageerde furieus op het verdict.

"Dit besluit is een schande. Maar aan de andere kant zijn we blij dat we niet meer aan deze miserabele competitie hoeven mee te doen", aldus de voormalig speler van Ajax en Vitesse.

De maskers zijn afgevallen. OFI was een makkelijk slachtoffer, zodat andere clubs kunnen blijven.

Nikos Machlas, voorzitter van OFI Kreta

Gattuso

De Griekse subtopper verkeert al het hele seizoen in de degradatiezone, mede door aftrek van liefst tien punten wegens overschrijding van de regels. Voormalig Italiaans international Gennaro Gattuso stapte eind vorig jaar al op als coach vanwege de financiële situatie. Bovendien zag de club liefst 21 spelers vertrekken, omdat ze geen salaris ontvingen.

Volgens Machlas blokkeerde de Griekse bond de komst van jonge, goedkope spelers om het seizoen mee af te maken. Hij heeft geen goed woord over voor de Griekse voetbalbestuurders. "De maskers zijn afgevallen. OFI was een makkelijk slachtoffer zodat andere clubs kunnen blijven."

Crisis in Griekse voetbal

Eerder werd ook Niki Volos, de club waar Wiljan Vloet al na drie duels ontslagen werd als coach, uit de competitie genomen. De hoogste klasse van het Griekse voetbal telt daardoor nog maar zestien teams.

Het is sowieso onrustig in het Griekse voetbal. In februari werd de Super League al voor de derde keer in een seizoen stilgelegd na een reeks van geweldsincidenten tussen supporters. De competitie werd twee weken geleden hervat, maar wel voor lege tribunes.

STER reclame