De partij van Geert Wilders deed het goed in Rotterdam bij de Statenverkiezingen
NOS Nieuws

PVV gaat concurreren met Leefbaar Rotterdam

De PVV wil over drie jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Bij de raadsverkiezingen vorig jaar deed de partij alleen mee in Almere en Den Haag.

Wilders weet nog niet in hoeveel gemeenten hij in 2018 gaat meedoen, maar Rotterdam zit er zeker bij. "We komen met een eigen kieslijst en willen de stad gaan besturen", zegt hij in een interview in het AD.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag verloor de partij licht en moet de PVV waarschijnlijk een zetel inleveren in de Eerste Kamer. Maar in Rotterdam werd de partij de grootste en ook in omliggende gemeenten deed de PVV het goed.

Wilders denkt te weten waarom de partij in de Maasstad populair is. Volgens hem worden de Rotterdammers niet goed bediend door Leefbaar Rotterdam. De PVV-leider noemt Leefbaar kleurloos. Hij zegt ook dat de partij "te ver is afgedreven van waar Pim Fortuyn voor stond". Hij doelt daarmee op de samenwerking met D66. Leefbaar Rotterdam is volgens hem een fletse middenpartij geworden.

Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam kwam met een korte reactie. Op Twitter zette hij bij een foto van het kranteninterview: Ik heb d'r zin an!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl