Hiddink en Robben tijdens de vorige bijeenkomst van Oranje
NOS Voetbal

Hiddink: Robben lijkt op tijd fit te zijn

Bondscoach Guus Hiddink heeft goede hoop dat Arjen Robben de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije kan halen. De aanvaller van Bayern München is nog maar net hersteld van een blessure in zijn bovenbeen.

"Ik heb Arjen gesproken en hij kwam heel fris over. Hij denkt zelfs zondag tegen Borussia Mönchengladbach weer deel uit te kunnen maken van de wedstrijdselectie", zei Hiddink.

Robben raakt in het Champions League-duel met Sjachtar Donetsk (7-0) geblesseerd door een beknelde zenuw in zijn rug. Dat zorgde voor problemen aan zijn linkerbovenbeen.

"Arjen heeft al een paar dagen meegetraind bij Bayern. Als hij toch nog niet fit genoeg is, dan komt hij sowieso maandagavond naar Nederland. We zullen dan beslissen of hij bij de selectie blijft. Uiteraard in goed overleg met Bayern."

De Guzman en Klaassen

Jonathan de Guzman en Davy Klaassen zaten niet in de voorselectie van Oranje, maar zijn wel opgeroepen. Daar heeft Hiddink zo zijn redenen voor. "Het was de laatste tijd op en af met De Guzman. Wel gespeeld, niet gespeeld. Maar hij zit er toch bij omdat het goed is om de posities op het middenveld dubbel bezet te hebben."

Bij Klaassen was even onduidelijkheid rondom zijn fysieke gesteldheid, geeft Hiddink toe. "Hij kende 14 dagen geleden een mindere periode. Er was even dreiging dat hij na dit seizoen geopereerd moet worden. Hij stond niet op de voorlopige lijst, omdat het de verkeerde kant op leek te gaan met zijn fysieke gesteldheid. Maar hij is fit genoeg en ik heb hem er daarom toch bijgehaald."

Maalderink praat met Hiddink

Van Persie

Robin van Persie ontbreekt wegens een enkelblessure. Is hij een groot gemis voor dit Oranje?

Hiddink: "Uiteraard hebben we hem er graag bij, maar ik zal zijn afwezigheid niet als excuus gebruiken als het slecht gaat. Maar het is wel zo dat het altijd goed is als hij erbij is. In welke vorm dan ook. Ik kan er lang over jammeren, maar dat doe ik niet. Nu komen er andere mensen in beeld. Met deze mensen gaan wij van Turkije winnen."

Hiddink: dit is anders dan Letland

Hiddink is klaar voor de volgende EK-kwalificatiewedstrijden. Na de nederlaag tegen IJsland (2-0 nederlaag) en in de aanloop naar het duel met Letland (6-0 winst), verbond Hiddink zijn lot aan die laatste wedstrijd. "Als we van Letland verliezen, dan ben ik weg", zei de bondscoach destijds. Hoe is dat nu? Geldt dat ook voor de wedstrijd tegen Turkije?

"Nee. Deze wedstrijd is anders. Letland is van een ander kaliber en het was logisch geweest dat ik was gestopt als we die hadden verloren", zei Hiddink.

"We hebben de regie inderdaad niet meer in handen als we verliezen van Turkije, want we staan dan vierde. Dan moeten we alle krachten in de laatste wedstrijden leggen om er nog wat van te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl