Bas Dost
NOS Voetbal

Dost en Klaassen in selectie Oranje

Bas Dost zit in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (28 maart) en het oefenduel met Spanje (31 maart). Bondscoach Guus Hiddink maakte zijn 24-koppige selectie bekend in het Hilton-hotel in Amsterdam.

Het is voor Dost de tweede keer dat hij wordt opgeroepen voor Oranje, al wacht hij nog wel op zijn debuut. De scorende spits van VfL Wolfsburg werd in september 2012 bij de selectie gehaald door toenmalig bondscoach Louis van Gaal, maar hij kwam in het oefenduel met België (4-2 nederlaag) niet in actie.

Klaassen en De Guzman

Andere opvallende namen in de selectie zijn die van Davy Klaassen en Jonathan de Guzman. De middenvelders van respectievelijk Ajax en Napoli zaten niet in de voorselectie.

Jeroen Zoet, Sven van Beek, Ricardo van Rhijn, Quincy Promes, Eljero Elia en Ron Vlaar zaten in de voorselectie, maar zijn afgevallen. Manchester United-aanvaller Robin van Persie ontbreekt wegens een enkelblessure.

Volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Napoli), Davy Klaassen (Ajax), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Luuk de Jong (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Luciano Narsingh (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Arjen Robben (Bayern München).

Hiddink maakt de 24 namen bekend
Maalderink praat met Hiddink

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl