ANP
NOS Nieuws

Houwers: ik doe het niet voor het geld

Johan Houwers wil nog weinig kwijt over zijn plannen in de Tweede Kamer en zijn motieven om weer het parlement in te gaan. De oud-VVD'er was niet meer welkom bij zijn partij, maar gaat nu toch als onafhankelijke fractie de Kamer in. Grote vraag is: waarom?

Houwers wil er nu nog weinig over zeggen. Financiële motieven spelen geen rol, zegt hij. "Alleen voor geld in de Tweede Kamer, dat lijkt me geen goede zaak en dat speelt hier ook niet."

Houwers zegt nog steeds een liberaal te zijn en wil zich daar in de politiek voor inzetten. "Ik was, ik ben en blijf liberaal in hart en nieren. Dat betekent dat ik mij in zal zetten voor de liberale zaak. En daar zijn, denk ik, wel een aantal dingen in te doen. Zo zal ik ook voorstellen bekijken."

VVD-fractievoorzitter Zijlstra is woedend over het besluit van Houwers en hij kan dus ook op weinig steun van de VVD rekenen. Houwers zegt dat hij nog niet precies weet hoe dat in de praktijk zal werken. "Ik moet zeggen, samenwerken en stemmen, we zullen zien hoe dat loopt. Ik zal die dingen met een liberaal hart bekijken."

Fraude

Dinsdag, bij zijn installatie, wil het nieuwe Kamerlid pas een inhoudelijke toelichting geven op zijn Kamerlidmaatschap. Houwers was al eerder Kamerlid voor de VVD, maar trad in 2013 af omdat hij werd verdacht van hypotheekfraude. Hij heeft daar inmiddels een boete voor gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl