Nieuwe Limburgse misbruikzaak met minderjarigen

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Vijf verdachten, waarvan één klant'

In Limburg is een nieuwe sekszaak met minderjarigen aan het licht gekomen. In verband hiermee zitten twee mannen vast op verdenking van mensenhandel en langdurige uitbuiting van twee minderjarige meisjes, meldt het Openbaar Ministerie. 

De twee meisjes, destijds 14 en 15 jaar oud, werden door de twee loverboys een half jaar lang gedwongen tot betaalde seks. 

Twee vrouwen en een andere man die in deze zaak werden aangehouden, zijn weer op vrije voeten gesteld. Zij blijven verdachten in deze zaak. 

Ook de vrouwen worden ervan verdacht de meisjes "in de prostitutie te hebben getrokken", aldus Martine Bijker van het Openbaar Ministerie. De vijfde verdachte zou een klant zijn geweest van de slachtoffers. Het misbruik speelde zich af in Heerlen.

Geen andere klanten

Het Openbaar Ministerie heeft geen aanwijzingen dat behalve de vermoedelijke klant en de twee loverboys ook andere mensen tegen betaling seks hebben gehad met de twee meisjes. 

Het OM wil niets kwijt over de identiteit van de meisjes of over hoe het met ze gaat. De zaak komt eind mei voor de rechter. 

Valkenburg

Eind vorig jaar kwam een grote Limburgse misbruikzaak aan het licht, waarbij een meisje van 16 door een loverboy voor seks werd ingezet. Mogelijk hebben zo'n tachtig mannen in een hotel in Valkenburg betaalde seks gehad met het slachtoffer.

Er is geen verband tussen dit grote zedenschandaal en de "loverboyzaak" die nu aan het licht is gekomen, benadrukt het Openbaar Ministerie. 

STER Reclame