Elftal van Barcelona voor de wedstrijd tegen Manchester City
NOS Voetbal

Spanje overheerst in kwartfinales Champions League

Er is in drie jaar tijd niet veel veranderd in de Champions League. Spanje is met liefst drie clubs vertegenwoordigd in de kwartfinales. Dat was de laatste twee seizoenen ook al zo.

FC Barcelona schaarde zich woensdag bij Real Madrid en Atlético Madrid door Manchester City uit te schakelen. Vorig seizoen was de finale een Spaans onderonsje tussen de twee Madrileense clubs, met Real als winnaar.

Pijn in Engeland

Geen enkele Engelse ploeg haalde de kwartfinales. Chelsea, Arsenal en Manchester City werden in de afgelopen twee weken uitgeschakeld. In de Europa League is overigens ook nog maar een Engelse ploeg actief: Everton verdedigt donderdagavond bij Dinamo Kiev een voorsprong van 2-1.

Frankrijk

Met Paris Saint-Germain en AS Monaco zitten er nog twee Franse clubs in het belangrijkste Europese bekertoernooi. De andere ploegen die vrijdag op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA meeloten voor de kwartfinales zijn Bayern München (Dui), FC Porto (Por) en Juventus (Ita). De heenwedstrijden in de kwartfinales zijn op 14 en 15 april, de returns op 21 en 22 april.

De halve finales staan voor begin mei op het programma (5/6 en 12/13), de eindstrijd is op 6 juni in Berlijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl