Een groot aantal postbodes van TNT gaat de komende week opnieuw staken. Zo willen ze het aantal van ruim 3100 gedwongen ontslagen bij het postbedrijf zien te verminderen. In totaal wil TNT 11.000 banen schrappen in verband met een reorganisatie.

De postbodes willen het werk neerleggen vanaf aanstaande dinsdagavond tot en met vrijdagavond 10 december. Pakketjes worden wel nog gewoon bezorgd, net als rouwkaarten en medische post.

Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak zeggen dat de komende tijd ook geen overwerk of meerwerk wordt gedaan, zodat de gevolgen van de staking langer merkbaar zullen zijn.

Eisen

De bonden zeggen dat zij het aantal voorgenomen gedwongen ontslagen van 3100 te veel vinden. "Wij willen dat dit aantal naar beneden gaat. TNT is onvoldoende op onze eisen ingegaan", zei een woordvoerster van Abvakabo.

"Wij hadden het graag anders gezien, maar TNT Post is nog steeds niet met constructieve voorstellen gekomen. Dan rest ons niets anders dan actievoeren", zei de woordvoerster van CNV Publieke Zaak.

Vorige week werd de postbezorging al twee dagen stilgelegd. Van de 20.000 mensen die op de afdelingen werken waar de klappen zullen vallen, hadden zich vorige week donderdag 2500 mensen als staker ingeschreven.

STER reclame