NOS Nieuws

21 doden bij bloedige terreuractie Tunis

  • AFP
  • EPA
    Een politieactie maakte een einde aan de aanval in Tunis

Bij de aanslag bij een museum in Tunis zijn 21 mensen om het leven gekomen, onder wie zeventien toeristen. Dat heeft de premier van Tunesië bekendgemaakt na de ingreep die een einde maakte aan de terreuractie.

De zeventien doden komen uit Polen, Duitsland, Italië en Spanje.

Ook twee aanslagplegers zijn gedood. De andere twee doden zijn een Tunesische burger en een politieman. De autoriteiten zijn nog op zoek naar twee of drie mogelijke andere daders. Er zijn 22 gewonden, van wie sommigen er slecht aan toe zijn.

De terroristen hadden zich volgens de premier verkleed als militairen. Ze namen toeristen onder vuur die uit een bus stapten bij het archeologische Bardo-museum. De toeristen vluchtten vervolgens het museum in.

Premier Tunesie: dit is een laffe daad

Gijzeling?

De situatie was daarna chaotisch. Lange tijd leek het alsof de terroristen ongeveer honderd toeristen in gijzeling hadden, maar de premier sprak nadrukkelijk niet over een gijzeling.

De laatste dagen zijn er in Tunesië 400 terreurverdachten opgepakt. Volgens de premier wilden de terroristen "onze economie en toeristensector treffen". Hij riep op tot het bundelen van krachten tegen het terrorisme.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl