Al het verkiezingsnieuws bij de NOS: op radio, tv en internet

ANP

Voor de uitslag van de Statenverkiezingen en het laatste verkiezingsnieuws zit u goed bij de NOS, want vandaag doen we daar uitgebreid verslag van op radio, tv en internet.

Internet

Op de website vindt u de hele dag al het nieuws rondom de verkiezingen. Zo verschijnen de laatste ontwikkelingen van minuut tot minuut op ons liveblog. 

Vanaf het moment dat de uitslagen bekend worden, komen ze direct op de website in een overzichtelijke kaart. Daarop kunt u nu al de uitslagen van de vorige Statenverkiezingen zien en lezen welke thema's er afgelopen campagne in uw provincie speelden.

Televisie

Op NPO 1 begint om 20.30 uur het programma Nederland Kiest. De presentatie is in handen van Rob Trip; Dionne Stax laat de uitslagen zien op een touchscreen. De uitslagen worden geduid door politiek verslaggever Dominique van der Heyde.

Vanuit de studio schakelen we live naar verslaggevers bij partijbijeenkomsten in het land. Verder passeert natuurlijk al het andere verkiezingsnieuws de revue.

Nederland Kiest: verkiezingsnieuws en uitslagen

Radio

Ook NPO Radio 1 staat in het teken van de verkiezingen in het programma Nederland Kiest. Vanaf 20.55 uur volgt u ook hier de laatste uitslagen en prognoses. De presentatie is in handen van Lara Rense.

De duiding wordt verzorgd door politiek verslaggever Joost Vullings, de uitslagen door Mark Visser. Ook voor de radio zijn er verslaggevers op pad om verslag te doen van de gebeurtenissen bij de politieke partijen.