NOS Nieuws

Buma-oeuvreprijs voor Vader Abraham

Vader Abraham heeft een oeuvreprijs gekregen tijdens het Buma Award Gala 2015 in Hilversum. De zanger en componist werd met de Buma Lifetime Achievement Award geëerd voor zijn jarenlange carrière.

Kartner, die op 11 april 80 jaar wordt, is onder meer bekend van levensliederen als Huilen is voor jou te laat en Het kleine café aan de haven. Hij stond 69 keer in de Nationale Hitparade als componist. De door hem gecomponeerde en gezongen Smurf Song was in verschillende landen een nummer-1-hit.

Dikke bevestiging

Andere Buma Awards waren er voor zangers Dotan en Mr. Probz. Dotan won de prijs voor het meest gekochte, gestreamde en gedraaide Nederlandse nummer in eigen land met zijn Home. Mr. Probz kreeg een onderscheiding voor het meest succesvolle Nederlandse nummer in het buitenland: Waves.

Voor Mr. Probz was de prijs de kroon op een zeer succesvol jaar. "Deze award is voor mij nogmaals een dikke bevestiging van het internationale succes van Waves. Natuurlijk was 2014 een waanzinnig jaar, maar ik blijf altijd vooruit kijken naar nieuwe kansen en uitdagingen!"

Mr. Probz kreeg twee Buma Awards

Deze award zie ik als een enorme eer en waardering als songwriter.

Dotan

Dotan vindt de onderscheiding een erkenning voor zijn werk als componist: "Ik ben zo dankbaar voor alle reacties die ik krijg op mijn album 7 Layers. Dat Home zo'n groot succes zou worden had ik nooit verwacht en het feit dat het zoveel verschillende emoties oproept, vind ik erg bijzonder. Deze award zie ik als een enorme eer en waardering als songwriter. Credits gaan ook uit naar Mark van Bruggen voor zijn enorme bijdrage aan het album."

Dotan verrast door grote succes van 'Home'

Gooische Vrouwen

Radio 2-dj Daniël Dekker kreeg een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de promotie van de Nederlandse muziek. De dj kreeg de prijs uit handen van Ruth Jacott.

De Lennart Nijgh Prijs voor de beste tekstschrijver ging dit jaar naar Frank Boeijen. De jury prees de manier waarop de zanger-componist van de Nederlandstalige popmuziek een vanzelfsprekendheid heeft gemaakt.

Componist Jeroen Rietbergen kreeg een Buma Award voor de muziek die hij schreef voor de film Gooische Vrouwen 2. Hij werd verrast door Martin Morero, een van de hoofdrollen van de film.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl