Defensiepersoneel bij een eerder transport uit Afghanistan
NOS Nieuws

Defensie krijgt stenen in plaats van materieel

Defensie is in Afghanistan opgelicht. Bij het terugsturen van materieel uit Afghanistan zijn tien containers leeggeroofd en gevuld met stenen. De diefstal werd ontdekt toen de containers aankwamen op de vliegbasis Volkel.

Het ministerie van Defensie bevestigt het bericht hierover van Omroep Brabant. Volgens Omroep Brabant zijn er F-16-onderdelen gestolen, maar Defensie ontkent dat. "In de containers zaten geen wapensystemen of ander strategisch materieel. Het gaat om tenten en ander materiaal dat is gebruikt in Afghanistan", zegt een woordvoerder van Defensie.

De Koninklijke Marechaussee heeft geen idee wie het materieel heeft gestolen. Het onderzoek naar de diefstal is op een dood spoor beland en gesloten.

Verzegeling

Nadat het leger de containers in Afghanistan had gevuld, zijn ze verzegeld. De marechaussee zegt dat de verzegeling niet was verbroken. Hoe de dieven de containers konden leeghalen wil een woordvoerder niet zeggen. Volgens hem is het de dieven gelukt om "op listige wijze" de verzegeling te omzeilen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl