Twee marechaussees bewaken de ingang van de Tweede Kamer ANP

Het centrale commandocentrum van de Koninklijke Marechaussee komt in Soesterberg. Dat schrijft minister Hennis-Plasschaert in een brief aan de Tweede Kamer.

Met de komst van het Landelijk Tactisch Commandocentrum (LTC) naar Camp New Amsterdam in Soesterberg worden de districtslocaties op kamp Nieuw-Milligen, in Zwolle en in Den Bosch afgestoten. Ook de brigadelocaties Baarn, Fort De Bilt en twee in Nieuw Millingen verhuizen naar Soesterberg.

Het LTC wordt opgericht zodat de marechaussee efficiënter en effectiever kan werken. Hierdoor verdwijnen er 120 banen. Dat moet een besparing van een kleine zes miljoen euro per jaar opleveren. Verwacht wordt dat de stafmedewerkers elders binnen de marechaussee aan de slag kunnen.

81 miljoen euro

Defensie investeert de komende vijf jaar 51 miljoen euro in nieuwe ict en 30 miljoen euro in infrastructuur zoals nieuwbouw. In 2020 moet het project klaar zijn.

De Koninklijke Marechaussee bewaakt onder andere de grenzen en belangrijke gebouwen zoals op dit moment de Tweede Kamer, en is de politie van het leger. 

STER reclame