Boze taxichauffeurs protesteerden onlangs in Den Haag tegen UberPOP. Ze zien het als een snordersdienst ANP

Directeur Niek van Leeuwen van UberPOP vindt het onacceptabel dat er grof geweld is gebruikt tegen bestuurders van zijn taxiservice. Vorige week werden meerdere chauffeurs aangevallen met onder meer boksbeugels en hamers.

Volgens Van Leeuwen hebben vijf bestuurders aangifte gedaan van ernstige geweldsincidenten. Hij weet zeker dat hierbij reguliere taxichauffeurs zijn betrokken. "We zien verschillende overeenkomsten bij die aangiften. Er zijn auto's met blauwe nummerplaten en daklichten van een bepaalde taxicentrale gezien", zegt Van Leeuwen.

Bewijsmateriaal

"Bestuurders hebben onder meer foto's en filmpjes aan de politie gegeven", zegt Van Leeuwen. Hij denkt dat de politie de zaak ook zeer serieus neemt en verwacht dat er met behulp van het bewijsmateriaal ook aanhoudingen kunnen worden verricht.

Van Leeuwen denkt dat er in de komende weken meer aangiften zullen volgen. De taxiservice heeft ook extra veiligheidsmaatregelen genomen om de bestuurders te beschermen. "We hebben onder meer een GPS-systeem waarmee we de bestuurders kunnen volgen. En we zullen slachtoffers ook helpen met aangifte doen", zegt Van Leeuwen.

Directeur Niek van Leeuwen van UberPOP zegt dat er extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen ANP

STER reclame