1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Sneller hulp voor verdachten Valkenburg

Verdachten in de Valkenburgse loverboy-zaak kunnen voortaan sneller hulp krijgen, zegt het Openbaar Ministerie. Aanleiding is de zelfmoord van een van de mannen die worden verdacht van seks met een meisje van 16. Vorige maand beroofde een andere verdachte zich al van het leven.

In oktober betrapte de politie een 21-jarige pooier in een hotel in Valkenburg. Hij was daar met het 16-jarige meisje en een klant. In de telefoon van de man werden tientallen namen van mannen gevonden die mogelijk seks hebben gehad met het meisje. In de hotelkamer werden tientallen condooms gevonden, die DNA-materiaal hebben opgeleverd.

Naar aanleiding van het tweede geval van zelfmoord is nu besloten dat verdachten al direct na verhoor een gesprek kunnen hebben met een hulpverlener. Tot nu toe liep dat via een langer durend traject.

Onderzoek

Het onderzoek naar ongeveer 50 mannen die worden verdacht van seks met een minderjarige duurt volgens het Openbaar Ministerie nog enkele weken. Het is niet duidelijk wanneer de eerste verdachte voor de rechter moet verschijnen. De klanten kunnen maximaal vier jaar cel krijgen voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige.

Het OM spreekt tegen dat verdachten thuis of op het werk worden opgehaald voor verhoor. Die indruk was gewekt nadat een woordvoerder eerder had laten weten dat de aanhoudingen van de mannen zonder discretie zouden worden afgehandeld. "Menig huwelijkspartner zal verrast worden door de politie aan de deur", zei de woordvoerder van het OM toen.

Volgens het OM worden verdachten telefonisch uitgenodigd voor verhoor. Pas als er meerdere keren niet wordt opgenomen, worden mensen mogelijk thuis opgehaald. Tot nu toe is dat in deze zaak niet gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl