Shani Davis wordt ploeggenoot van de broers Michel en Ronald Mulder NOS
NOS Schaatsen

Davis naar schaatsploeg Van Velde

Shani Davis komt volgend seizoen uit voor schaatsploeg beslist.nl. De 32-jarige Amerikaan heeft een mondeling akkoord met het team van Gerard van Velde.

"Er moeten nog een paar dingen gladgestreken worden, maar ik ga ervan uit dat het doorgaat", laat teammanager Yuri Solinger desgevraagd weten. "Het is eerst voor een jaar. Shani is dan 33 jaar, dus we gaan kijken hoelang hij nog wil en nog door kan gaan."

Openlijke sollicitatie

Davis maakte er vlak voor de WK afstanden in Thialf, waar hij verrassend goud won op de 1.000 meter, geen geheim van dat hij op zoek was naar een werkgever. "Ik wil een team. Met een coach, een goede fysiotherapeut en goede schaatsers om mij heen."

Davis had jarenlang geen ploeg. In december sloot hij al even aan bij het team van onder anderen sprinters Michel en Ronald Mulder. "Ik denk dat er nog een goed seizoen in zit. Maar dan zal ik alles perfect moeten doen", aldus Davis in februari tegen de NOS. "Te beginnen bij een goede zomer draaien. De basis is er namelijk wel, maar ik mis kracht en snelheid. Hoe ouder je wordt, hoe meer je die kwaliteiten moet bijhouden."

Er moet nog gesproken worden over hoe de samenwerking tussen Davis en zijn nieuwe ploeg er exact uit gaat zien. Solinger: "We willen van elkaars kracht gebruikmaken. Shani zal niet volledig aansluiten bij de ploeg, maar ook niet volledig zijn eigen gang gaan. Het moet voor beiden een win-winsituatie zijn."

WK afstanden 2015: Shani Davis over zijn toekomst

STER reclame