FC Dordrecht-speler Giovanni Korte (l) in duel met Feyenoorder Rick Karsdorp

Feyenoord klopt FC Dordrecht pas in blessuretijd

Feyenoord heeft zijn eerste uitoverwinning van 2015 te pakken. Het elftal van coach Fred Rutten boekte op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht een moeizame 2-1 overwinning.

Dordrecht, in 2015 nog ongeslagen op eigen bodem, begon overtuigend aan de wedstrijd en kreeg door defensief geklungel bij Feyenoord al snel kans om de score te openen. Mart Lieder schoot evenwel naast. Feyenoord kreeg pas na een kwartier een kans via Mitchell te Vrede, die de bal te slap inschoot.

Even later kwam Feyenoord alsnog op voorsprong via Elvis Manu, die bij een voorzet van links volledig vrij stond en voor wie het een koud kunstje bleek om doelman Filip Kurto te verschalken met een kopbal.

Heerlijke voorzet Van Overeem

Giovanni Korte liet kort voor rust een flinke kans op de gelijkmaker liggen, maar de 1-1 viel een kwartier na rust alsnog. Joris van Overeem zette uitstekend voor en Jeffry Fortes liet met een tegendraadse kopbal doelman Kenneth Vermeer kansloos.

Feyenoord kreeg ondanks bijzonder matig spel legio kansen, maar die werden of verprutst of door doelman Filip Kurto onschadelijk gemaakt. Toen die zich wel een keer gewonnen moest geven, was Sean Klaiber ter plekke om op de doellijn redding te brengen.

Dordt leek het punt al op zak te hebben, toen invaller Anass Achahbar in blessuretijd Feyenoord naar 2-1 kopte. Keeper Kurto ging vervolgens nog mee naar voren in een poging bij een corner de 2-2 af te dwingen, maar zag hoe zijn kopbal door zijn collega Vermeer uit de bovenhoek werd geranseld.