NOS Voetbal

Isimat-Mirin bezorgt Cocu luxeprobleem

Isimat-Mirin blij met eerste doelpunt voor PSV

Nicolas Isimat-Mirin beleefde zondag tegen FC Groningen (2-1) zijn voorlopige hoogtepunt in dienst van PSV. De van AS Monaco gehuurde verdediger maakte het winnende doelpunt.

Na afloop stond de 23-jarige Fransman de NOS in het Engels te woord, met af en toe al een Nederlands woordje tussendoor. "Ik ben gelukkig", zei hij. "Dit doelpunt was belangrijk voor het team, de staf en de fans. Ik scoor niet vaak en hoop dat er meer volgen."

Van stand-in tot concurrent

Isimat-Mirin was al twee jaar een basisspeler van Valenciennes in de Ligue 1 toen AS Monaco hem naar het Prinsdom haalde. Bij Monaco kwam hij echter niet verder dan zes optreden op het hoogste Franse niveau. Vorig jaar sloeg PSV op de laatste dag van de transfermarkt toe. Hij werd gehaald als stand-in voor de centrale verdedigers Jeffrey Bruma en Karim Rekik.

Inmiddels mag Isimat-Mirin zich al meer dan een invaller noemen, een geduchte concurrent zelfs. Niet voor niets wil PSV graag verder met de verdediger, maar daarover is nog geen beslissing genomen. De Fransman staat open voor een langer verblijf in Eindhoven. "Waarom niet? Dit is een grote club. Maar ik beslis dat niet alleen."

De laatste negen wedstrijden van PSV (7 in de eredivisie, 2 in de Europa League) stond Isimat-Mirin in de basis. Begin februari profiteerde hij van de afwezigheid van Bruma (heupblessure) en daarna nam hij de plek van Rekik in. Hoewel laatstgenoemde zondag was hersteld van zijn hamstringblessure, had coach Phillip Cocu geen haast met het brengen van de Nederlandse verdediger. Rekik zat op de bank. Dat gold ook voor de van hamstringklachten herstelde Adam Maher, die werd vervangen door Jorrit Hendrix.

Keuzes

"Adam en Karim hebben pas drie volle trainingen meegemaakt na hun blessures", legde Cocu de keuze voor Isimat-Mirin en Hendrix uit. "Dat is vrij kort. Karim is er enige weken uit geweest en Adam iets minder lang. Dan loop je minder risico's. Een wedstrijd is geen training. Daarop baseer je soms keuzes en zo heb ik het ook aan de groep uitgelegd. Over een week weten we zeker dat het goed zit met de hamstrings. Er komen belangrijke wedstrijden aan."

Volgende week in de topper tegen Feyenoord moet Cocu een keuze maken, Bruma en Rekik, Bruma en Isimat-Mirin of Rekik en Isimat-Mirin. Laatstgenoemde wil zich nog niet rijk rekenen en voelt zich niet zeker van een basisplaats. "Daar denk ik niet aan. Ik doe elke dag mijn best en zet me elke dag in. De trainer zegt steeds: ik heb drie goede verdedigers. Concurrentie is goed voor de groep. Als de trainer volgende week voor Karim en Jeff kiest, vind ik dat ook prima. Wat goed is voor PSV, is goed voor mij. Ik wil hier landskampioen worden."

Cocu: geen grootse wedstrijd van ons

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl