Titel Fak en Semerenko op slotdag WK biatlon

Jakov Fak in actie op de 15 kilometer massastart tijdens de WK biatlon EPA

Jakov Fak heeft op de WK biatlon in Kontiolahti goud veroverd op de 15 kilometer massastart. De 27-jarige Sloveen, in 2012 wereldkampioen op de 20 kilometer, was op het slotonderdeel de snelste van een groep van vier.

Fak maakte net als zijn medekoplopers Ondrej Moravec en Tarjei Bo slechts een schietfout. In de eindsprint ging hij als eerste aan, waarna Moravec (zilver) en titelhouder Bo (brons) niet meer in staat waren de Sloveen te achterhalen.

Ole Einar Bjørndalen mocht even hopen op zijn twintigste wereldtitel. De Noor, die als enige foutloos bleef bij het schieten, ging na de vierde schietbeurt aan de leiding, maar werd vierde.

WK-goud Semerenko op massastart

Valj Semerenko greep op de slotdag van de WK bij de dames goud op de 12,5 kilometer massastart.

De 29-jarige Oekraïense, die eerder al brons pakte op de 7,5 kilometer sprint, schoot foutloos en finishte 6,2 voor de Duitse Franziska Preuss, die een schietfout maakte.

De Italiaanse Karin Oberhofer passeerde kort voor de finish titelverdedigster Darja Domatsjeva uit Wit-Rusland en was op 12,6 van Semerenko goed voor brons.

Zesvoudig Europees kampioene Semerenko veroverde zo haar eerste gouden plak op een WK. Eerder won ze wel al twee keer zilver en twee keer brons. Op de Spelen van 2014 in Sotsji werd ze met Oekraïne olympisch kampioene op de estafette.

STER Reclame