Marianne Vos kampte deze winter met een hamstringblessure Pro Shots
NOS Wielrennen

Vos mist ook Trofeo Binda en Vlaanderen

Marianne Vos mist ook de tweede en derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Dat zei haar ploegleider Koos Moerenhout zaterdag tegen NOS Langs de Lijn. 

"Marianne is altijd heel erg gretig. Maar ze moet een pas op de plaats maken. Qua herstel gaat het vrij goed, maar ze keert pas weer terug in competitie als het echt helemaal over is", aldus Moerenhout zaterdag bij de opening van het wereldbekerseizoen in Drenthe.

Vos kampte deze winter met een hamstringblessure. Na het veldritseizoen laste ze een rustperiode in. Aanvankelijk dacht ze haar rentree te maken in de Trofeo Binda (29 maart), maar ook die koers laat ze schieten.

Moerenhout over Vos en het vrouwenwielrennen

De ploegleider van Rabo-Liv in gesprek met Gio Lippens, zaterdag bij de start van het wereldbekerseizoen in Drenthe.

"We hebben nog geen concrete datum, maar het zal ergens half april zijn." Moerenhout verwacht dat ze ook de vierde wereldbekerwedstrijd, de Waalse Pijl op 22 april, aan zich voorbij laat gaan. "Dat is wel gelijk een hele zware koers. Dus dat is misschien niet verstandig. Maar haar rentree zal wel ergens rond die tijd zijn."

Dat Vos de Ronde van Vlaanderen miste, dook vorige week al op in Belgische media. Er werd ook gesuggereerd dat Vos mikt op de eerste wereldbekerwedstrijden in het mountainbike, die op 11 en 12 april in het Franse Lourdes op het programma staan. Dat zou ze willen doen met het oog op deelname aan de Olympische Spelen in Rio in 2016.

STER reclame