Adnane Tighadouini wijst naar de hemel na zijn bevrijdende 1-0 voor NAC
NOS Voetbal

Zelfvertrouwen groeit in Breda na cruciale zege

De opluchting was groot in de kleedkamer van NAC Breda na de benauwde, maar cruciale thuiszege (1-0) op degradatieconcurrent Go Ahead Eagles. De Parel van het Zuiden glimt weer een beetje.

NAC blijft zeventiende, maar heeft zijn overlevingskans vergroot. "Ik heb in de kleedkamer 24 man zitten die volle bak geloven in het directe behoud van het eredivisieschap. Dat heb je nodig", zei trainer Robert Maaskant na de overwinning. "En ik denk dat het geloof bij onze concurrenten momenteel wat minder is."

Maaskant voorspelde scenario

NAC was in de degradatiekraker grotendeels de bovenliggende ploeg, maar een treffer liet op zich wachten. "In de rust heb ik letterlijk gezegd: 'het hoeft niet altijd fraai te zijn om dit soort wedstrijden te winnen, dat kan ook onterecht in de laatste minuut'. En dan valt het doelpunt alsnog, niet onterecht overigens."

"Dit was de stap die we moesten zetten. Ik had liever met 4-0 gewonnen, maar dat zat er niet in. Dan maar 1-0 in de laatste minuut", stelde Maaskant, die veel vertrouwen in zijn team heeft. "We zijn groeiende. Ik vind dat we nog steeds beter kunnen dan wat we nu laten zien."

Maaskant: we stomen door nu

"We zijn dolgelukkig"

Matchwinner Adnane Tighadouini erkende dat er veel druk stond op het duel met Go Ahead. "Ja, absoluut. We moesten punten pakken, vooral tegen je concurrent."

De aanvaller was met een droge pegel in de korte hoek weer de gevierde man in Breda. "Hij ging er lekker in", zei Tighadouini, die het zaterdagavond eerder een aantal keer in de verre hoek probeerde. "Ik wilde de keeper verrassen. Het was een belangrijke treffer voor ons, vooral in deze situatie. We zijn dolgelukkig."

Ontlading was groot bij Tighadouini

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl