Spelers van Willem II vieren de 1-0 van Robbie Haemhouts

Willem II pakt de punten bij Excelsior

Willem II heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior gewonnen. De Tilburgse nummer twaalf van de eredivisie versloeg de Rotterdamse nummer dertien met 3-2.

Het duel tussen de beide gepromoveerde clubs begon veelbelovend, met een hoog tempo en goede bedoelingen, maar het duurde lang voor de eerste echte kans kon worden opgetekend. Tot de twintigste minuut om precies te zijn en de kans was voor Robbie Haemhouts, die ook scoorde, met links, vanaf links en in de verre hoek.

Luigi Bruins had de 1-1 op de voet: hij troefde in een duel om de bal Frank van der Struijk af, ging ongehinderd richting het vijandelijke doel, waar hij vrij voor doelman Kostas Lamprou naast schoot.

Bruins neemt revanche

Na de pauze nam Bruins revanche met een voorzet op maat op Van Weert die er met zijn tiende doelpunt 1-1 van maakte. De vreugde over de gelijkmaker was van korte duur, want na een splijtende dieptepass van Haemhouts zette Ali Messaoud Willem II een handvol minuten later opnieuw op voorsprong.

Willem II had de wedstrijd daarna onder controle en het moegestreden Excelsior bleek niet meer bij machte er nog een slotoffensief uit te persen. Kort voor tijd deelde Willem II de genadeklap uit uit een counter: invaller Charlton Vicento bediende de ook net ingevallen Ben Sahar die er 3-1 van maakte. Jeff Stans maakte er drie minuten in blessuretijd nog 3-2 van, maar die treffer kwam te laat