Renato Tapia viert de 1-0 van FC Twente

Eindelijk weer overwinning voor FC Twente

FC Twente heeft in eigen huis van PEC Zwolle gewonnen. Pas in de slotfase van de wedstrijd wisten de Tukkers het veldoverwicht te verzilveren: 2-0.

Twente wilde na zes duels zonder zege wel weer eens winnen en schoot uit de startblokken. Met name Luc Castaignos kreeg wat kansen en dat PEC de openingsfase zonder kleerscheuren doorkwam, was vooral de verdienste van het centrale verdedigingsduo Trent Sainsbury en Maikel van der Werff.

Gaandeweg de eerste helft kreeg PEC wat meer ruimte en een flinke kans, maar Mustafa Saymak schoot recht op doelman Sonny Stevens af. Aan de andere kant van het veld schoot Renato Tapia de bal even later recht in de handen van doelman Warner Hahn, die met een goede reflex ook de kopbal van Hakim Ziyech wist te keren.

Bjelland, Castaignos haken af

Twente, dat na een half uur zonder aanvoerder Andreas Bjelland verder moest en op slag van rust ook Castaignos geblesseerd zag afhaken, begon ook goed aan het vervolg. Hahn leek echter de held van de tweede helft te worden met knappe redding op inzetten van Tapia, Jesus Corona en Kyle Ebecilio.

Een klein kwartier voor het eind, net nadat Tomas Necid namens PEC een kans had verprutst, moest Hahn alsnog buigen, op een geplaatste kopbal van Tapia uit een hoekschop. En even later moest hij zich een tweede keer gewonnen geven: hij keerde nog wel het schot van Jordy Lukoki, maar was kansloos op de rebound van Ziyech.