NOS SchaatsenAangepast

Fontana pakt wereldtitel op 1.500 meter

WK shorttrack: finale 1.500 meter vrouwen

Arianna Fontana heeft verrassend de wereldtitel gepakt op de 1.500 meter bij de WK shorttrack in Moskou. In de finale hield de Italiaanse de Koreaanse favorieten Shim Suk-hee (goud in 2014, zilver op de Spelen), Choi Min-jeong en Kim A-lang (zilver in 2014) achter zich.

De 24-jarige Fontana grossierde de afgelopen jaren op de Spelen en WK's in zilveren en bronzen medailles. Ook werd ze vijf keer Europees kampioen, maar ze won nog nooit een gouden WK-medaille.

Rianne de Vries wist als enige van de drie Nederlandse vrouwen de halve finales te halen, maar daarin werd ze slechts vijfde. Nederlands kampioene Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof waren vrijdag al uitgeschakeld in de series. De Britse favoriete Elise Christie kwam in haar halve finale ten val en greep daardoor naast een finaleplaats.

Doelstelling bereikt

Het halen van de halve finale was de doelstelling van De Vries, maar toch had de shorttrackster er ondanks de zware loting iets meer van verwacht: "Ik heb een paar missertjes gemaakt, dan lukt het helaas net niet."

Voor De Vries was het de eerste keer dat ze aan een individuele titelstrijd op een WK meedeed en er kan dus worden gesproken van een leermoment. "Met mijn kracht zit het goed, ik ben heel sterk. Tactisch kan ik nog wel wat leren", aldus De Vries.

De Vries: ik had meer gewild

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl