Minister van Defensie Panos Kammenos
NOS Nieuws

Athene: minister Schäuble vergiftigt relatie met Griekenland

De Griekse minister van Defensie Panos Kammenos heeft vanmorgen in de Duitse krant Bild opnieuw vol uitgehaald naar Duitsland. Kammenos negeert daarmee de oproep van Brussel om de toon te matigen in het debat over de aanpak van de Griekse schuldencrisis, waarin Berlijn zich uiterst kritisch opstelt.

Kammenos beschuldigt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble ervan de betrekkingen met Athene door psychologische oorlogsvoering te vergiftigen.

De Griekse bewindsman herinnert Schäuble in het interview aan diens financiële misstappen in het verleden. Schäuble moest in 2000 terugtreden als partijvoorzitter van de CDU vanwege onduidelijke partijfinanciering.

Oorlog

Kammenos wees ook naar een door de nazi's afgedwongen Griekse lening in de Tweede Wereldoorlog, waarvoor Athene nooit schadeloos is gesteld. En hij herhaalde zijn eerdere dreigement dat Griekenland een enorm aantal vluchtelingen zal doorlaten naar het westen, als het land uit de eurozone wordt gedwongen.

Dinsdag heeft de Griekse regering in Berlijn een formele klacht ingediend tegen minister Schäuble wegens belediging van minister Varoufakis. Hij zou de Griekse bewindsman "dom en naïef" hebben genoemd. Volgens Duitsland hebben Griekse journalisten de woorden van Schäuble verkeerd vertaald.

Tsipras

Volgens de Griekse krant Kathimerini wil premier Alexis Tsipras paal en perk stellen aan de mediaoptredens van functionarissen op belangrijke posities. Griekse beleidsmedewerkers in Brussel zouden Tsipras hebben gewezen op de enorme schade die de Grieks-Duitse woordenstrijd aanricht in het moeizame overleg over de Griekse schuldenlast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl