Sjinkie Knegt plaatst zich voor de kwartfinales op de 500 meter
NOS Schaatsen

Van der Wart en vrouwen sneuvelen op 500 meter

Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma hebben de kwartfinales bereikt op de 500 meter bij de WK shorttrack in Moskou. Freek van der Wart en de Nederlandse vrouwen haalden de volgende ronde niet.

Om de kwartfinales van de 500 meter te bereiken, moesten de rijders twee kwalificaties rijden. Net als op de 1.500 meter ging Daan Breeuwsma ook op de 500 meter als nummer twee van zijn heat door naar de volgende ronde (41,60).

Topfavoriet

Sjinkie Knegt kwam in actie in heat 8 en finishte als eerste in 41,6. Hij bleef daarmee een van zijn concurrenten, de Koreaan Sin Da-woon, voor. In de tweede kwalificatie eindigde hij als tweede in 41,46.

Freek van der Wart werd al uitgeschakeld in de voorrondes. Hij werd derde (42,55) en dat was niet snel genoeg om verder te gaan.

Opvallend was ook dat de Rus Dmitri Migoenov, topfavoriet op de 500 meter, niet aan de start verscheen. De eerste keer had hij een valse start, daarna had hij materiaalpech.

Vrouwen

De Nederlandse vrouwen werden in de kwalificaties alle drie uitgeschakeld. Lara van Ruijven en Rianne de Vries kwamen in de heats allebei tekort in hun tweede race, maar gaan wel door naar de 'ranking races'.

Van Ruijven werd derde in haar rit (45,23), maar dat was niet genoeg voor een plek in de kwartfinales. De Vries reed in de laatste heat en finishte als vierde met een tijd van 45,06.

Yara van Kerkhof werd al uitgeschakeld in de voorrondes. Ze finishte als derde in haar race (46,28), maar dat was niet snel genoeg om door te gaan naar de kwalificaties. Door haar straf op de 1.500 meter komt zij alleen nog in actie op de 1.000 meter.

Zaterdag

De kwartfinales, halve finales en de finale van de 500 meter zijn op zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl