Freek van der Wart (l) en Sjinkie Knegt zijn door naar de halve finales op de 1.500 meter
NOS Schaatsen

Goede WK-start shorttrackers op 1.500 meter

De Nederlandse shorttrackers zijn de WK shorttrack in Moskou goed begonnen. Alle drie de mannen plaatsten zich voor de halve finales op de 1.500 meter. Bij de vrouwen lukte dat alleen Rianne de Vries.

In de eerste heat werd Daan Breeuwsma tweede in 2.20,23, omdat de Canadees Patrick Duffy een straf kreeg. Omdat de eerste twee in elke heat zich plaatsen voor de volgende ronde, ging Breeuwsma rechtstreeks door naar de halve finales.

Favorieten

Freek van der Wart reed in zijn race met topfavoriet Victor An. Van der Wart finishte als derde in 2.20,64 en dat was uiteindelijk genoeg om als een van de tijdsnelsten door te gaan.

Sjinkie Knegt en de Canadees Charles Hamelin stonden in de laatste rit op het ijs. Knegt bleef de Canadees net voor in een tijd van 2.16,04 en kwam als eerste over de streep in zijn heat.

Belangrijke afwezige bij de mannen in de halve finales is de Chinees Dajing Wu. Hij kwam tekort in de kwalificaties.

Dames

Bij de vrouwen wist alleen Rianne de Vries zich te plaatsen voor de halve finales op de 1.500 meter. In de laatste heat finishte zij als derde in een tijd van 2.25,01 en ging als een van de twee tijdsnelsten door naar de halve finales.

De andere twee Nederlandse dames, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof, kwamen tekort voor een plek in de volgende ronde. Van Ruijven eindigde als laatste in haar serie met 2.41,80 en kan zich nu opmaken voor de 'ranking races' om haar klassering te bepalen.

Van Kerkhof, die dit seizoen slecht begon door een rugblessure, kreeg een straf na haar rit en mag daardoor niet in die race uitkomen.

Zaterdag

De halve finales en de finale van de 1.500 meter zijn op zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl