Colin Kazim-Richards kampt met een hamstringblessure en hoopt op tijd fit te zijn voor Oranje
NOS Voetbal

Kazim-Richards met Turkije tegen Oranje?

Colin Kazim-Richards lijkt voor het eerst in drieënhalf jaar tijd weer opgeroepen te gaan worden voor het Turkse elftal. De aanvaller van Feyenoord maakt - ondanks een blessure - deel uit van de voorselectie voor het EK-kwalificatieduel met Nederland op 28 maart in Amsterdam.

Het is de vraag of Kazim-Richards fit genoeg is om te spelen. Hij liep twee weken geleden een hamstringblessure op en bracht zelfs een bezoek aan de Servische placentadokter Mariana Kovacevic om zijn herstel te versnellen.

Hiddink en Kazim-Richards

Kazim-Richards speelde in zijn loopbaan 35 interlands en scoorde daarin slechts twee keer. Voor Feyenoord was hij dit seizoen al tien keer trefzeker in twintig eredivisieduels.

Op 15 november 2011 speelde hij onder Guus Hiddink, de huidige bondscoach van Oranje, maar destijds keuzeheer van Turkije, zijn laatste interland. Kazim-Richards maakte tegen Kroatië de negentig minuten vol in de play-offs voor het EK van 2012. Het werd 0-0 en dat was voor Turkije niet genoeg. Hiddink stapte daarna op.

Colin Kazim-Richards in 2011 als speler van Turkije

EK 2016

Turkije staat in Groep A van de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 na vier wedstrijden vierde, één plaats en twee punten achter Nederland. Tsjechië leidt met twaalf punten, gevolgd door IJsland (negen punten) en Oranje (zes punten).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl