Een van de meest recente foto's van Poetin, een ontmoeting ter ere van Internationale Vrouwendag EPA

Is de Russische president Poetin gewoon druk, of is er iets anders aan de hand? Wereldwijd wordt gespeculeerd waarom de Russische leider zich al ruim een week niet meer heeft laten zien. 

De laatste keer dat Poetin voor de camera's verscheen was op 5 maart, toen hij de Italiaanse premier Renzi ontving in Moskou. Daarna bleef het ongewoon stil. Hij zegde zelfs een geplande reis naar Kazachstan af. 

Ziek? 

Er wordt gefluisterd dat de 62-jarige leider misschien ernstig ziek is. Of misschien bereidt hij het ontslag voor van een belangrijke medewerker. Onzin, zegt een woordvoerder. Hij is druk aan het werk, maar buiten het zicht van de camera's.

"Twijfelt u maar niet aan zijn gezondheid. Hij is kerngezond, alles is in orde en hij werkt nog even hard als anders", zegt een woordvoerder van het Kremlin. "Ik snap niet dat iedereen het ineens over zijn gezondheid heeft, maar de wereldwijde aandacht wordt wel op prijs gesteld."

Waar is Poetin?

Foto

Wat de geruchten aanwakkerde was een foto die de persdienst van het Kremlin woensdag publiceerde, van een ontmoeting tussen Poetin en een gouverneur. De foto werd als nieuws gebracht, maar de ontmoeting was op 5 maart al door plaatselijke media gebracht. 

De Kremlin-woordvoerder wilde niet op de speculatie ingaan. "Soms werkt hij in de openbaarheid, soms niet." 

Volgens hem heeft Poetin vandaag weer bijeenkomsten op de agenda en zijn er volgende week gesprekken met de regering en internationale contacten. Ook gaat het uitgestelde bezoek aan Kazachstan dan alsnog door.

STER reclame