ANP
NOS Nieuws

Twintig grootste stations krijgen stationsagent

Overheid en NS nemen extra maatregelen om agressie tegen spoorwegpersoneel in treinen en op stations tegen te gaan.

Het kabinet heeft de bonden en NS toegezegd dat de twintig grootste stations een politieagent krijgen en dat bestaande toegangspoortjes op stations voor de zomer dichtgaan.

Extra conducteurs

ProRail laat weten dat er meer beveiligingscamera's op en rond het spoor komen. En het stationsverbod, dat aan bepaalde mensen kan worden opgelegd, wordt eerder ingevoerd. De maatregel wordt in mei van kracht.

Verder gaat de NS extra conducteurs inzetten op bepaalde trajecten en tijdstippen, zodat medewerkers er niet alleen voor staan.

ANP
Staatssecretaris Mansveld staat pers te woord na overleg
Stationsagenten en poortjes tegen agressie

In Den Haag was vanavond topoverleg tussen de NS, de spoorvakbonden en leden van het kabinet over de aanpak van agressie tegen spoorpersoneel. NS en de bonden vroegen om meer maatregelen aan interim-minister Blok (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu).

De NS is tevreden over de uitkomst van het overleg, net als vakbond FNV Spoor. "Een eerste grote stap is gezet", aldus de NS.

Acties

Vanmiddag vielen rond Rotterdam enkele treinen uit door acties van NS-personeel. De werknemers eisten maatregelen na een nieuw geval van agressie tegen een conductrice en een beveiligingsambtenaar afgelopen nacht.

Op social media gaat een brief rond van een NS-medewerker die reizigers oproept zich normaal te gedragen tegen spoorwegpersoneel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl