Forensische experts op zoek naar de resten van Miguel Cervantes
NOS Nieuws

Resten schrijver Don Quichot gevonden

  • Jessica van Spengen

    Correspondent Spanje en Portugal

  • Jessica van Spengen

    Correspondent Spanje en Portugal

Door correspondent Jessica van Spengen

In de muren van de kerk van het klooster Trinitarias in Madrid zijn mogelijk de resten gevonden van de Spaanse schrijver Miguel Cervantes. Het gaat om delen van de kaak van de schrijver van Don Quichot en een paar stukjes bot.

Miguel Cervantes is een van de grootste schrijvers in de Spaanse geschiedenis. Buiten Spanje is hij vooral bekend door ‘De vernuftige edelman Don Quichot van la Mancha’ dat wordt gezien als de eerste moderne roman van de wereldliteratuur. In 1614 stierf Cervantes in Madrid. Zijn kist werd bijgezet in één van de nissen van de kerk, met daarboven de initialen M.C.

Verplaatst

In 1673 werd de kerk verbouwd en sindsdien is onduidelijk waar de resten van de schrijver gebleven zijn. Volgens experts werd de kist van Cervantes verplaatst.

In april vorig jaar begon een team van 30 experts met het onderzoeken van de muren en vloeren van de kerk met radar- en videoapparatuur. Volgens de Spaanse krant El Pais zal de gemeente Madrid binnenkort meer bekendmaken over de vondst van de resten. De gemeente zou van plan zijn een nieuwe gedenkplaat aan te brengen op de plaats waar de resten zijn gevonden, zodat geïnteresseerden het graf kunnen bezoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl