De BBC schrapt hoogstwaarschijnlijk de resterende drie afleveringen van het huidige seizoen van het populaire autoprogramma Top Gear. BBC News meldt dat de omroep in elk geval de twee komende uitzendingen schrapt en waarschijnlijk ook de laatste. 

Aanleiding voor het besluit vormen de beschuldigingen aan het adres van een van de presentatoren, Jeremy Clarkson. Hij zou een producer van Top Gear hebben geslagen. 

Clarkson is geschorst zolang de zaak wordt onderzocht. Veel fans zeggen dat ze het autoprogramma niet meer zullen kijken totdat Clarkson terug op televisie is. Een online petitie om dat te bereiken is al zo'n 250.000 keer ondertekend. 

De presentator zelf lijkt er niet echt onder te lijden. In de Britse krant The Sun zegt hij dat hij "een lekker koud biertje neemt en wacht tot dit overwaait". 

Op Twitter speculeert Clarkson samen met co-presentatoren James May en Richard Hammond over welk programma Top Gear komende zondag vervangt.

De roemruchte presentator zou gewelddadig zijn geworden omdat bij opnames niet zou zijn gezorgd voor het avondeten. Het incident gebeurde vorige week, maar de BBC zou er pas maandag van op de hoogte zijn gebracht. Een dag later kwam het nieuws over Clarksons schorsing naar buiten. 

STER reclame