NOS Voetbal

Toekomst nieuwe Kuip ongewis

  • ANP
    Hoe de toekomst van De Kuip eruit ziet is nog niet duidelijk
  • ANP
    Projectleider René van Ierschot legt uit waarop het is stukgelopen bij de verbouw van De Kuip

"Toen ik vanochtend naar De Kuip reed, was het stadion gehuld in een dichte mist. Dat is precies het beeld dat hoort bij de huidige situatie." Het zijn de woorden van projectleider René van Ierschot, die woensdagochtend een toelichting gaf op het stuklopen van de verbouwing van het Feyenoordstadion.

Afgelopen maandag maakte Feyenoord bekend dat de onderhandelingen over een nieuw stadion zijn stukgelopen. Bouwbedrijf BAM had de bouwkosten op 223 miljoen begroot, terwijl Feyenoord niet verder kon gaan dan 206 miljoen.

"We zijn tien jaar bezig geweest. Het was een heel zorgvuldig proces. Helaas zijn we tot deze vervelende, teleurstellende maar definitieve conclusie gekomen", aldus Van Ierschot. "Het echte antwoord op de vraag hoe het nu verder moet, kan ik niet geven. We zullen eerst het hele proces evalueren."

Toekomst De Kuip in nevelen gehuld

Alternatieven

Volgens Van Ierschot zal Feyenoord blijven zoeken naar alternatieven. "Want deze Kuip heeft niet het eeuwige leven, dat is duidelijk. En de ambitie om het spelersbudget op te krikken blijft. Dat is wat de verbouwing van het stadion op moet leveren."

"We zullen opnieuw kijken naar de opties van vernieuwbouw. Daarbij zullen ook de plannen van stichting 'Red de Kuip' en andere alternatieven meegenomen worden. En misschien is volledige nieuwbouw ook een alternatief. We zullen op zijn vroegst in het najaar iets kunnen zeggen over het vervolg", besluit Van Ierschot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl