Faber loopt weg bij debat

De Provinciale Staten in Gelderland nemen geen maatregelen tegen PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber. Zij moest zich vanochtend verantwoorden voor het inhuren van het bedrijf van haar zoon voor het beheer van de partijwebsite. De Staten roepen wel een commissie in het leven. 

Die commissie gaat toezien op de besteding van fractiegelden. Ook moet de commissie zorgen dat de fracties instructies krijgen zodat het in de toekomst niet nog een keer kan gebeuren.

Debat verlaten

Faber verliet al snel het debat over haar handelen. Zij vroeg aan het begin van de vergadering het woord. Ze las een verklaring voor waarin ze zei dat de andere leden van de Gelderse Staten al snel hun oordeel klaar hadden. 

Bovendien had de griffier er nog een schepje bovenop gedaan door te zeggen dat ze fout zat. Dat vindt Faber niet kunnen. “Ze is er helemaal klaar mee”, zegt verslaggever Matthijs Holtrop.

Niets te verwijten

Faber zegt dat ze geen enkele regel heeft overtreden en bovendien volgens de geest van de gedragscode heeft gehandeld. Zij vindt dat haar niets te verwijten valt.

Daarna heeft ze haar tas ingepakt en is ze weggelopen. "Ik heb mijn babbeltje gedaan en that's it", zei ze tegen Holtrop. "Hier ging het om en hier laat ik het bij."

De ingelaste vergadering ging gewoon door. 

STER reclame