De aanvankelijk geplande moskee in Gouda-Noord Gemeente Gouda

Het bestuur van de El Wahda-moskee in Gouda heeft het plan om de moskeeën in de stad onder te brengen in één grote moskee, ingetrokken. Het moskeebestuur schrijft aan het Goudse college van burgemeester en wethouders met een nieuw plan te komen voor een kleiner gebedshuis. 

Het moskeebestuur schrijft geschrokken te zijn van het verzet tegen het oorspronkelijke plan en van de polarisatie in de gemeenteraad. Daar tekende zich een meerderheid af tegen de grote moskee, waarover morgen gestemd zou worden.

Kazerne

El Wahda stelt nu voor een substantieel kleinere moskee te bouwen, en die - net als in het oorspronkelijke plan - te combineren met een school en een kinderdagverblijf. Het complex moet eveneens op het terrein van de voormalige Willem-Alexanderkazerne in Gouda komen te staan. 

Elders in Gouda blijven dan drie kleine moskeeën open. 

Het gemeentebestuur spreekt van een "serieuze handreiking" en stelt de gemeenteraad voor om het gewijzigde plan een nieuwe kans te geven. Daarbij moet een onafhankelijke procesbegeleider worden aangesteld, aldus de gemeentewoordvoerder. 

STER reclame