Fred Teeven
NOS Nieuws

Teeven besloot zelf op te stappen

Staatssecretaris Teeven hoefde van de VVD niet op te stappen. Maar hij besloot dat hij niet kon aanblijven, toen minister Opstelten moest vertrekken vanwege de deal die hij in het verleden met drugscrimineel Cees H. sloot.

Volgens VVD-fractievoorzitter Zijlstra is Teeven duidelijk verteld dat hij niet weg hoefde. Maar Teeven was er "heel helder" over dat dit wat hem betreft niet kon.

"Dat lijkt mij een begrijpelijke zaak", zei Zijlstra in het debat over de kwestie dat nu in de Kamer wordt gevoerd. "En ik heb er alle respect voor."

Kort Torentjesgesprek

Volgens meerdere bronnen kostte het weinig moeite om minister Opstelten ervan te overtuigen dat zijn vertrek onvermijdelijk was. Premier Rutte had een gesprek met hem op het Torentje, dat maar heel kort duurde.

Opstelten zag zelf ook in dat zijn positie onhoudbaar was geworden, toen er in het weekend alsnog een bewijs was gevonden dat het Openbaar Ministerie in 2001 een bedrag van 4,7 miljoen gulden had overgemaakt aan drugscrimineel Cees H.

Tot dan toe had Opstelten volgehouden dat H. 1,25 miljoen gulden had overgehouden aan een deal met de toenmalige officier van justitie Teeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl