VVD-gemeenteraadslid Kathalijne de Kruif VVD Stichtse Vecht

Het VVD-gemeenteraadslid Kathalijne de Kruif heeft ontslag genomen, laat de VVD in de gemeente Stichtse Vecht weten. 

De partij schrijft dat "mevrouw De Kruif heeft aangegeven dat het niet in het belang van de gemeente, de inwoners, de gemeenteraad, haar partij en haarzelf is als zij nog langer in de politiek actief is".

Strafrechtelijke onderzoeken

De ex-fractievoorzitter zit in de cel op verdenking van hennepteelt en witwassen. De recherche is al maanden bezig met een onderzoek naar De Kruif en zeven medeverdachten. 

Eerder werd ze beschuldigd van het schenden van haar ambtsgeheim. Het bleek dat de VVD-politica informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester had gelekt aan een partijgenoot. Ook daarvoor was ze aangehouden.

NRC Handelsblad schreef vandaag over deze zaak. Justitie ziet oud-wethouder van Stichtse Vecht Piet Ploeg en oud-burgemeester Rob Bats ook als verdachten. Beiden zijn van de VVD.

VVD geschokt

De VVD zegt dat de partij geschokt is dat De Kruif onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek. De partij vindt dat zij tijdens dat onderzoek de VVD niet kan vertegenwoordigen.

De partij schrijft verder dat ze met respect kennis heeft genomen van het besluit van Kathalijne de Kruif om ontslag te nemen.

STER reclame