Inwoners van Purmerend dragen een speciaal hoofddeksel tegen de oehoe ANP

De gemeente Purmerend heeft de hulp ingeroepen van een tweede deskundige in de jacht op de 'terror-oehoe'. Vorige week gaf de provincie toestemming om de uil te vangen. Er werd een valkenier ingezet, maar die heeft tot nog toe geen succes gehad.

"Dat komt mede door de aandacht van omwonenden en de media", zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook duurt het vangen volgens hem wat langer doordat de oehoe op een diervriendelijke manier moet gebeuren.

Lokken

De valkenier heeft de uil proberen te lokken met een handschoen en een klapval, maar tot nog toe hapt het dier nog niet toe. Daarom wordt er nog een andere roofvogelexpert ingeschakeld.

De aanvraag om een oehoe te mogen vangen, duurt normaal gesproken langer, maar vanwege de aanvallen op voorbijgangers is er versneld een vergunning afgegeven. De oehoe heeft in een jaar bijna zestig mensen aangevallen. Sommigen raakten gewond.

Atletiekbaan

Gisteravond sloeg de uil opnieuw toe. Een 35-jarige man werd aangevallen toen hij aan het hardlopen was op de atletiekbaan. De man heeft een paar kleine gaatjes opgelopen in zijn achterhoofd.

Vrijdag liep een krantenbezorgster nog lichte verwondingen op toen ze 's ochtends vroeg het Noord-Hollands Dagblad rondbracht.

STER reclame