NOS Voetbal

Verbouwplan De Kuip van de baan

  • NOS
    De vernieuwbouwde Kuip
  • NOS
    De vernieuwbouwde Kuip
  • NOS
    De vernieuwbouwde Kuip
  • NOS
    De vernieuwbouwde Kuip

De verbouwing van De Kuip is van de baan. De betrokken partijen zijn het na lange onderhandelingen niet eens geworden over de financiering van de plannen voor de 'vernieuwbouw' van het Feyenoord-stadion.

In april vorig jaar werd besloten dat De Kuip voor 200 miljoen euro grondig zou worden gerenoveerd. Het vernieuwde stadion zou 70.000 plaatsen en een dak krijgen en door BAM worden gebouwd. Bij de uitwerking van de verbouwing bleken de kosten echter veel hoger uit te vallen dan gepland.

"Vanaf november is door alle partijen hard gewerkt aan een alternatief plan voor een stadion dat te financieren was en op een gezonde wijze te exploiteren", meldt Feyenoord op z'n website. "Op woensdag 4 maart gingen de onderhandelingen de laatste fase in en leek een positieve afloop mogelijk. Op 9 maart hebben partijen gezamenlijk vastgesteld dat deze onderhandelingen niet tot een voor beide partijen bevredigend resultaat zullen leiden. Daarop is besloten de onderhandelingen te staken."

Onduidelijk

De onderhandelingen werden gevoerd door de directies en raden van commissarissen van Stadion Feijenoord, BVO Feyenoord en het Feyenoord Founders Consortium (FFC), bestaande uit BAM, AM en Siemens.

Het is nog onduidelijk of Feyenoord het stadion alsnog door een bouwer wil laten renoveren of dat de club voor nieuwbouw gaat. Het afblazen van het huidige plan staat los van de plannen voor de verhuizing van de trainingslocatie naar Hillesluis en voor de accommodatie van de Sportclub Feyenoord op Varkenoord.

Ergernis bij Gudde

Feyenoord-directeur Eric Gudde liet begin dit jaar al merken zich te ergeren aan de aanhoudende discussie over de nieuwe Kuip. "Het is een slepende en uitputtende kwestie waarvan de uitkomst nog steeds ongewis is", zei Gudde tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. "Liever was ik nu niet verstaanbaar geweest door de herrie van de vaklui en timmerlieden die aan de eerste verbouwfase waren begonnen. Helaas is het nog niet zo ver. Dat is een teleurstellende gedachte na een verder uitstekend jaar"

Gudde was liever onverstaanbaar geweest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl