Vivanne Miedema

Voetbalvrouwen gelijk tegen Engeland

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben hun laatste groepswedstrijd bij de Women's Cup op Cyprus gelijkgespeeld tegen Engeland, de nummer zes van de wereld. In Nicosia werd het 1-1 dankzij doelpunten van Eniola Aluko en Vivianne Miedema.

Oranje eindigde daardoor als derde in de groep achter Engeland en Australië. Finland werd vierde.

Miedema opende de score in de achttiende minuut op aangeven van Daniëlle van de Donk. Vlak voor rust kwam Engeland op gelijke hoogte dankzij een prachtige actie van Aluko. De aanvaller van Reading pikte de bal op en slalomde langs vier Oranje-speelsters om vervolgens doelman Loes Geurts kansloos te laten.

Nederland speelt woensdag om de zevende plaats tegen Schotland. Oranje won in de halve finales van de play-offs voor het WK nog van Schotland. In de finale werd vervolgens ook Italië verslagen.

Op het WK in Canada in juni neemt Nederland het in de groepsfase op tegen gastland Canada, Nieuw-Zeeland en China.