NOS Nieuws

Grensrechter in Amsterdam mishandeld bij voetbalwedstrijd

In Amsterdam is zaterdag bij een voetbalwedstrijd in de vierde klasse een grensrechter mishandeld. De man van 50 werd na het incident naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het inmiddels weer goed. De 30-jarige dader is aangehouden.

Aan het einde van de wedstrijd tussen de eerste elftallen van T.O.S Actief en CTO'70 ging een speler van CTO door het lint. Hij schopte de grensrechter tegen zijn hoofd en zijn borstkas. Het slachtoffer kreeg een tijdje geen lucht meer en werd met een ambulance afgevoerd.

Volgens voorzitter Tom Fresen van T.O.S Actief was de situatie beangstigend. "Wat precies de aanleiding was, weet ik niet. Ineens rende een speler op de grensrechter af. Hij gaf hem een soort high kick en een klap voor zijn kop. Het was goed dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte."

Geroyeerd

Het bestuur van CTO '70 weet ook niet wat de aanleiding was. De speler is geroyeerd. "Misschien is hij wel uitgescholden, maar ook in dat geval kan dit soort gedrag absoluut niet door de beugel."

In 2012 overleed grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere nadat hij ernstig was mishandeld door spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw-Sloten. In Nederland zijn er elke week meer dan tien incidenten met geweld op het voetbalveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl