NOS Nieuws

Zwolse school betaalt mee aan herstel fontein Rome

Zwols gymnasium zamelt geld in voor beschadigde fontein in Rome

Een groep scholieren uit Zwolle heeft een cheque overhandigd aan het stadsbestuur van Rome als bijdrage aan het herstel van de Barcaccia-fontein.

"We komen elk jaar in Rome en hiermee laten we zien dat we ons met de stad verbonden voelen", zegt Martine de Haan, docent Klassieke Talen en Geschiedenis van het Celeanum Gymnasium.

De cheque van 3200 euro werd in ontvangst genomen door wethouder Paolo Masini van Onderwijs.

  • Rop Zoutberg - NOS
    Wethouder Paolo Masini neemt de cheque in ontvangst
  • Rop Zoutberg / NOS
    De Zwollenaren bij de fontein

De Barcaccia-fontein in het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad werd vorige maand beschadigd door Nederlandse voetbalhooligans rond de wedstrijd van AS Roma tegen Feyenoord.

Vorige week becijferde Monumentenzorg in Rome de schade aan de fontein op bijna 1,5 miljoen euro. De totale schade van de vernielingen rond de Europa Leaguewedstrijd bedraagt volgens de gemeente 8 miljoen euro. "Onze bijdrage is een druppel op een gloeiende plaat", zegt De Haan. "Maar je moet het zien als een gebaar naar de stad."

De gemeente Rome heeft nu giften met een gezamenlijke waarde van bijna 22.500 euro toegezegd gekregen uit Nederland en van Nederlandse ondernemers in Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl